Wat is de beste stoomreiniger voor in huis?

Wat is de beste stoomreiniger voor in huis?

Een stoomreiniger is een ideaal apparaat om uw vloer mee te reinigen. U kunt het gebruiken op vrijwel elk type ondergrond, dus ook in ruimtes waar u tapijt of een vloerkleed heeft liggen. Bij sommige stoomreinigers wordt hiervoor een aparte accessoire geleverd, een zogenaamde tapijtglijder. Hiermee kun je een stoomreiniger probleemloos op tapijt gebruiken. En dat is prettig, want juist in tapijt kan veel vuil trekken en zo kan uw tapijt dus een haard van bacteriën vormen. Wanneer u een vloer van hout heeft, dus bij voorbeeld parket of laminaat, dan moet u erg voorzichtig zijn met het gebruiken van een stoomreiniger. Doordat er water wordt gebruikt kan dit in het hout trekken en dit kan de vloer beschadigen. Als u een stoomreiniger op een houten vloer wilt gebruiken moet deze kunnen worden ingesteld op een zeer laag drukniveau. Wat de beste stoomreiniger voor in huis is hangt af van uw situatie en persoonlijke voorkeur.

Kan ik met een stoomreiniger beter schoonmaken dan op andere manieren?

Wanneer u uw vloer reinigt met bij voorbeeld een stofzuiger dan zult u nooit al het vuil daarmee kunnen verwijderen. U verwijdert immers alleen het zichtbare vuil. Door een vloer van steen, hout of kurk nat af te nemen met een schoonmaakmiddel verwijdert u al meer vuil. Een tapijt nat reinigen is bijna geen doen omdat het dan soms vele uren duurt voordat het weer droog is. Door een stoomreiniger te gebruiken bent u sneller klaar, want u verwijdert in één keer al het vuil, ook bacteriën en schimmels worden gedood door de hete stoom waarmee de vloer wordt gereinigd. Het is wel belangrijk om vooraf los vuil van de vloer te verwijderen. Dit kunt u doen met de stofzuiger of met een systeem met vezeldoekjes.

Welke modellen stoomreinigers zijn er?

U kunt de stoomreinigers grofweg indelen in drie modellen. Er zijn slede stoomreinigers, die u ook kunt gebruiken voor bij voorbeeld het reinigen van tegelwanden. Daarnaast zijn er steelstoomreinigers, ook wel stoommoppen genoemd. Met een stoommop kunt u alleen vloeren reinigen. U kunt er lastige hoeken soms minder goed mee bereiken, maar voor grote oppervlakken zijn deze apparaten erg handig. Dan zijn er nog de zogenaamde handstoomreinigers. Deze kleine apparaten kunt u overal in huis gebruiken en u komt overal gemakkelijk bij. Ze zijn onder andere ook erg ideaal voor het reinigen van de keuken, de badkamer of de toiletruimte. Ook voor lastig te bereiken hoeken in grotere ruimtes zijn ze geschikt. Daarnaast kunt u met een handstoomreiniger bij voorbeeld ook gordijnen of meubels reinigen.9200000010533116

Accessoires bij uw stoomreiniger

Als u een stoomreiniger gaat kopen, is het erg belangrijk om te bedenken waar u deze voor wilt inzetten. Bij sommige stoomreinigers worden accessoires meegeleverd, bij andere moet u deze er los bij kopen. Een handstoomreiniger kost in de meeste gevallen enkele tientallen euro’s. Wilt u een stoomreiniger waarmee u ook de vloer kunt reinigen dan moet u denken aan een investering van enkele honderden euro’s.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *