De 5 tips voor het kopen van een curved TV

De 5 tips voor het kopen van een curved TV

Een televisietoestel koopt u tegenwoordig niet meer alleen om simpelweg programma’s te kunnen volgen. Het design telt ook mee en daarnaast een zo goed mogelijke “kijkbeleving”. Daarom zitten de ontwikkelaars van televisietoestellen ook niet stil. Om tegemoet te komen aan de wensen van de kopers en dus televisiekijkers werd de curved tv ontwikkeld. Die ziet er niet alleen modern uit, maar zorgt er bovendien voor dat u tijdens het kijken meer zult genieten van het programma, omdat het beeld niet onnodig wordt vervormd. De belangrijkste tips voor het kopen van een curved tv zetten wij voor u op een rijtje.

Een curved tv geeft diepte

De meeste mensen kopen een curved tv omdat het beeld een gevoel van 3D geeft. Als u met een 3D bril op naar een film kijkt lijkt het alsof u er midden in zit. Ditzelfde effect geeft een curved tv. Dit geeft vooral bij films en sportwedstrijden een extra dimensie aan het tv kijken. Bij het volgen van het Journaal zal het effect wat minder zijn. Een curved tv geeft een royaler beeld dan een gewone tv. Bij een gewone tv zijn de hoeken recht. Dit betekent dat het beeld daar wordt “afgesneden”. Een curved tv sluit meer aan bij wat wij met onze ogen kunnen zien en dus krijgt u het gevoel dat u meer ziet op een tv met gebogen hoeken. Als deze aspecten belangrijk voor u zijn dan is het een overweging om een curved tv te kopen.samsung-tv-suhd-overview-curved

De beeldkwaliteit van een curved tv

Uit testen blijkt dat de kwaliteit van het beeld van een curved tv ongeveer gelijk is aan die van een “platte” televisie. Het is dus vooral een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur of u kiest voor een curved tv of voor een tv met een plat scherm. Het hangt er ook van af naar wat voor soort programma’s u kijkt. Als u uw tv vooral gebruikt om naar het nieuws en praatprogramma’s te kijken dan is het beeld en een 3D effect van minder groot belang dan wanneer u graag films of natuurdocumentaires kijkt. Houd er voorts rekening mee dat u bij een curved tv wat meer last van reflectie in het beeld kunt hebben.

Hoe groot moet het scherm van mijn tv zijn?

Ook als u voor een curved tv kiest is het belangrijk het juiste formaat te kiezen. Dit formaat hangt af van de afstand tussen de plaats waar de tv staat opgesteld en waar uw zitmeubilair staat. Is deze afstand bij voorbeeld 3,5 meter, dan kiest u het beste voor een televisie met een diameter van 40 inch. Is de afstand ruim 4 meter dan is een televisie met een diameter van 55 inch een goede keuze. Een te kleine tv kan ervoor zorgen dat u bij voorbeeld ondertiteling niet goed kunt lezen. Een te grote tv is ook weer niet nodig en neemt misschien onnodig ruimte in uw interieur in.e4bc7150-45cf-11e5-ac3d-1fc4081ac35c_samsung-curved-tv-hero-image

1000 Hertz, heb ik dat echt nodig?

Bij het kopen van een curved tv wordt ook vaak een aanduiding voor de schermfrequentie gegeven. Hoe hoger de frequentie, hoe beter de televisie snelle beelden weergeeft. Maar staar u er niet blind op. 1000 Hertz klinkt misschien leuk, maar realiseer u dat het menselijk oog een frequentie van meer dan 200 maar zelden waarneemt. Dus als een tv van 500 Hertz aan uw overige eisen voldoet kunt u deze evengoed aanschaffen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *